Arrived :-)
29 augustus 2010 - Caledon, Zuid-Afrika
Na een vrij lange reis aangekomen in Zuid Afrika om hier mijn woonplaats voor een klein half jaartje van te maken blijkt het uiteraard nogal anders te zijn dan ik had verwacht....
De reis ging op zich wel goed. had een nogal nare zitplaats, maar we konden wat schuiven en toen kon ik mijn lange stelten wel ergens kwijt voor de aankomende 12 uur. met Fons een eindje verderop. Fons is een van mijn nieuwe huisgenoten. Ik woon namelijk met 4 anderen mensen samen in een... tja.. noem het maar gerust een villa. Gelukkig kunnen we heel erg goed met elkaar opschieten en belooft het een gezellige tijd te worden.
Na een behoorlijk lange tijdniet te hebben geslapen was het na de vlucht ongeveer 3 uur later vordat ik in mijn bedje lag om vervolgens 3 uur later weer op te staan om 6 uur in de morgen weer 100km terug naar kaapstad te worden gereden. Met een aardig gaar hoofd daar op twee mensen uit een andere vliegbolidie te wachten, koffie te drinken en een auto te huren, samen met Fons terug te rijden naar Caledon. Omdat ik al een half jaar in Nieuw Zeeland aan de linker kant heb gereden, ben ik maar achter het stur gekropen van de splinternieuwe Toyota Yaris 2deurs.
Ik zit dus toch in Caledon en niet in Genadendal zoals de laatste wijziging per mail mij had beloofd, maar dat is geen probleem. Ik zit in een kast van een villa met een eigen kamer met internetverbinding thuis, warm (drink)water, prima douche en een open haard die het vandaag voor het eerst heeft gedaan.
De hoofdwegen hier zijn beter dan in Nederland. De zijwegen zijn wat minder relaxed, maar ook goed te doen. Ik verbaasde mij er over dat ik mij direct eigenlijk wel thuis voelde. Het is gewoon westers hier als je niet te veel om je heen kijkt. Als je dat wel doet, dan zie je wat er meer speelt en dat zijn eindeloze krottenwijken met onleefbare omstandigheden en kreten met bijvoorbeeld "Faith" geschilderd. De scheiding is echter zo groot dat je het haast kan negeren als je dat zou willen. Aan 1 kant van de hoofdweg rijke villa's met hekken en hoge muren eromheen en aan de andere kant opgestapelde krotjes wat een krottenwijk moet voorstellen. Geen water, geen elektriciteit, maar wel een open riool.
Het landschap is prachtig. Bergen met veel groen en variatie in vegetatie en daarin loopt dan een hoop wild. Grote bavianen op de snelweg, immense struisvogels en het standaard vee als schapen koeien en ik zag zelfs een giraffe, maar dat bleek een lantaarnpaal te zijn.
Ik zit hier nu 3 dagen. en dit is wat ik doe:
- Chillen op de veranda met een ontbijtje in de ochtendzon met mijn 4 aangename huisgenoten (2 jongens en 2 meiden)
- Naar het strand geweest wat hier achteraf toch maar 30 minuutjes rijden vandaan is.
- Mooie wandelingen gemaakt langs het strand met HOGE golven terwijl het niet eens echt waaide.
- Naar verschillende kustplaatsjes geweest en een hapje en drankje gedaan.
- Beetje het dorp verkennen en ontdekken dat mijn werk om de hoek van het huis zit! EN dat ik ongeveer IN de sportschool woon waarvan de deur in mijn achtertuin staat en dat de supermarkt toch wel bijna een minuut lopen is.
- Naar de bloementuin geweest met mijn gezellige huisgenoten en daar een bergje beklommen.
- De eerste (en zeker niet de laatste) Braai (BBQ) meegemaakt samen met 30 studenen wat een groot feest werd en het echt een heel gezellige boel werd en ik nog welgetelt 1 andere jongen heb gevonden om over "dudestuff" te ouwehoeren tussen ale meiden.
Nou hoe dan ook, het is hier overdag heerlijk warm en zonnig (niet benauwd), maar 's nachts is het wel even met een lange broek slapen en een long sleeve ander is het it relaxed. Iedereen is hier je vriend of vriendin en het is echt ontzettend aangenaam om hier een beetje rond te waggelen. Ik ga vanaf morgen met een heel stel op een soort activiteitenkamp beetje paintballen en zwemmen en sportdingen doen en zo. Nou ben ik daar niet zo van, maar nu ik de mensen heb ontmoet enzo lijkt het me alleen maar leuk.
Nou beetje langer verhaal dan ik wilde typen, maargoed er gebeurt ook al gelijk weer zoveel. Kijk maar naar de foto's die zeggen misschien wat meer.
Bedankt voor het lezen en het volgende bericht zal niet eerder dan over een week zijn, want dan heb ik weer internet vanuit mijn grote villa met wasmachine:-)
EDIT: mm.. ik zie nu dat de foto's nogal crappy kwaliteit zijn via deze site. Ik zal eens kijken of ik een betere kan vinden als ik terug ben over een weekje...

Echt super joh, geniet er van and have fun!!
x fem
Leuk om dit allemaal te lezen! Krijg nu ook enorm veel zin in een buitenlands avontuur haha!
Veel plezier nog!
Wat ontzettend leuk om te horen allemaal. Wat heb je het getroffen. Erg fijn! We hebben ook hardop gelachen om de zogenaamde giraffe! Heb je blauwe plekken van het paintballen? Fijn dat alles ook zo dichtbij zit! Geniet van de prachtige omgeving en alvast heel veel succes en plezier met je werk!
Liefs Sead en Lien
Nog steeds aan het boffen...? We proberen z.s.m. aan de skype te gaan voor nog meer toffe verhalen.
Groetjes Chris