Oh ja, dat is waar ook, hij heeft een BLOG!

27 oktober 2010 - Caledon, Zuid-Afrika

Oh ja, dat is waar ook hij heeft een Blog! I know, het is te lang geleden. Vele excuusjes en 2 weken zonder internet later staat er dan weer een verhaaltje…..

Goed.. waar was ik gebleven? Oh ja, weekeindje Kaapstad. Met mijn huisgenoten een weekeind naar Kaapstad voor de eerste keer. Met de auto die kant opgecrossed om bijna 2 uur later aan te komen en daar Ivanka te ontmoeten die ‘toevallig’ ook in de buurt was! Samen hebben we het Zeeaquarium bezocht, hebben we een voetbalwedstrijd bekeken van AJAX (cape Town versie) in het wereldbekende WK stadion van Cape Town, zijn we uit eten geweest bij de Mexicaan met nog een berg studenten en zijn we wezen cagediven! Dat is in een kooi langs een boot hangen terwijl er Great White Sharks om je heen zwemmen J Iets wat voor mij natuurlijk een levenslange droom was.

Het viel alles behalve tegen en we hebben iets van 7 verschillende haaien gezien over een tijd van ruim 2 uur aan een stuk door! De dude van de boot zei bij de eerste haai: “Oh there is a very little shark comming”. Het was dikke beest van 2 meter wat helemaal niet zo ‘little’ lijkt als het klinkt. De kleinste was 2 meter en de grootste 4. Dat is 2x zo groot, maar strekt voorbij de kooi die 5 duikers telt en is daarmee behoorlijk indrukwekkend. De aanvallen op de vissenkop - die als aas doormoest - waren supergaaf! Een bootje dat 15meter naast ons dreef kreeg een half uur lang een grote walvis langszij. Lekkere traktatie! Nou, heel gezellig allemaal en erg leuk om weer eens iemand van het thuisfront te zien.

Verder ben ik nog een weekeindje naar mijn favoriete badplaats geweest 30km van huis en dat is Hermanus. Daar was namelijk het ‘Whale Festival’. Jawel… een festival, omdat daar nou eenmaal enorm veel walvissen zwemmen en het in die week topdrukte was. Ze zaten dan ook wel echt overal en waren tot vlak onder de rotsen te zien vanaf de kant. Het wordt bijna normaal om die beesten te zien!

Het festival zelf was lekker relaxed en ik ben daar nog een nachtje blijven slapen om het nachtleven te checken wat zo rond 8 uur ’s avonds afgelopen bleek te zijn. Dat was een kleine teleurstelling, maar ach we hebben het over een walvissenfestival met heerlijk weer, een mooie zee, Afrikaanse livemuziek en lekkere grasveldjes om te relaxen!

Tja dan is er ook nog een weekeindje geweest waarin ik ben wezen golfsurfen in Muizberg. Een bekende plaatst om te surfen in Zuid Afrika om de lange golven. Dat golfsurfen is een soort 2e natuur voor mij erg makkelijk in vergelijking met windsurfen. Dat was dus een groot feest. Verder nog veel uit eten geweest daar en lekker overnacht in een hostel met uitzicht over de zee en de golfsurfers.

Je kunt je zo voorstelen dat de zwaartekracht van mijn bankrekening ineens nogal toenam en de eurotjes even de verkeerde kant op rolden, dus heb ik deze maand rustiger aan gedaan als een soort balansmaand. Veel minder uit eten gegaan en minder uitjes en oh ja, ook maar weer met werk begonnen. Aangezien internet er uit lang voor twee weken was het werken even op pauze gezet. Dat begrijpen ze hier prima en het kon ook niet echt anders. Geen probleem dus.

Dus heb ik me bezig gehouden met de meer standaard zaken in het leven zoals hier en daar een wijnproeverij, een dagje naar de spa en een bezoekje aan een echt rastafarifeest. Dat klinkt iets leuker dan het was, want er waren misschien 20 mensen en wel 1 discolamp. Verder waren er twee ENORME geluidsspeakers waarvan er al 1 opgeblazen was, omdat dat ding zo hard stond dat je het best buiten de hal kon staan als je nog iets wilde horen van de muziek. Gelukkig was daar een Braai (hoe kan het ook anders) en een kamvuurtje wat voor enige gezelligheid zorgde. Na afloop maar eens naar wat anderen studenten geweest in Genadendal om daar een feestje te maken en de volgende dag naar huis te tuffen.

Verder heb ik er hier een dag en nachttaak aan om zwervers weg te jagen van de veranda die vinden dat het een soort bed is waar ze lekker hun zooi neer kunnen gooien en slapen en vreemde dingen kunnen roken en weet ik het allemaal. Ik sta dus regelmatig op midden in de nacht om naar buiten te gaan en ze nog maar eens te vertelen dat het echt de laatste keer is dat ik ze wil ruiken.

Dit werkt meestal totaal niet, maar een aantal nachten geleden moest het er van komen dat ik er eentje had gevonden die zich verstopt had toen ik naar buiten kwam. Het bleek eenzelfde te zijn die ik al 3x eerder had weggestuurd. Nog duidelijker kon ik niet zijn, en ik heb hem dus maar meegesleurd naar een donkere hoek om hem daar over een plantenbak heen te vouwen en duidelijk te vertellen dat het niet slim is om terug te komen. Vreemd hoe zoiets uitpakt.

Ik heb hem niet meer geroken. Hijs is nog wel een keer aan de achterkant van het huis de tuin in gelopen om water uit de buitenkraan te pakken. Tja, dat moet kunnen denk ik dan. Die man heeft het natuurlijk ook niet prettig daarbuiten.

De agressie tegenover de zwervers loopt soms wel eens een beetje uit de hand terwijl ik in het begin nog eten aan ze gaf en me liet verleiden door hun lokpraatjes, is dat nu helemaal weg. Oh, ik geef ze wel eens wat als ik over heb. Maar nadat ze mijn broek hebben gestolen en zelfs ons huisplantje van de veranda hebben ontvreemd plus als die keren dat ze me wakker hebben gehouden, is de verhouding toch anders. Ik snap de afwijzende en negerende acties van de anderen Afrikanen steeds beter.

Zonet nog was ik vanuit de sportschool in mijn achtertuin uit het raam aan het kijken en moest er weer een politieagent bij komen, omdat een zwerver een vrouw lastig viel die aan het pinnen was. Die agenten staan gewoon 10 meter verderop in een auto te wachten tot zoiets gebeurt en vaak duurt dat niet lang. In het weekeindje Stellenbos.. och ja het weekeind stellenbos zit er ook nog tussen…

Ok, even snel; Stellenbos is een luxe studentenstad hier niet zo ver vandaan waar ik met een grote groep Nederlandse studenten een weekeindje ben geweest om te relaxen overdag en in de nacht een feestje te bouwen. Dat was erg gezellig allemaal en zeker voor herhaling vatbaar.

Anyway, daar wilde we dus pinnen en twee meiden hadden net een verhaal verteld over dat ze waren weggelopen bij een pinapparaat, omdat twee mannen zich er per se mee wilde bemoeien. Ze adviseren dan ook altijd met in ieder geval 4 mensen te pinnen. Toen we met een groep van 8 mensen daar stonden en twee meiden stonden te pinnen, kwamen er zowaar twee mannen aan en die wilde per se meekijken en adviezen geven. De meiden waren niet erg duidelijk met hun nee, dus Fons liep er heen en zei dat ze zichzelf wel konden redden. Na dat ongeveer 5x te hebben gezegd stonden ze nog opdringerig te doen en ben ik ook maar ervoor gaan staan.

De beste man wilde langs me oplopen toen ik een stap vooruit deed naar hem en ongeveer 10cm voor zijn gezicht stond om te vertellen dat het wel goed zit met hem en dat die meiden gewoon even rustig willen pinnen. Mijn lengte helpt in dit land in dit soort situaties, omdat ze over het algemeen toch een stuk kleiner zijn. Hij probeerde nog een keer langs te lopen, maar ik blokkeerde zijn weg, waardoor hij met zijn hoofd tegen mijn schouder liep. De andere man die op de uitkijk stond riep wat en ze gingen weg.

Ik adviseerde de meiden om mee te lopen en ergens anders te pinnen. Zo zie je maar weer, je moet wel op je hoede blijven hier, want voor je het weet kijkt er iemand mee met het pinnen en wordt je een straat verderop door een zakkenroller ‘per ongeluk’ aangestoten. Het klinkt misschien erger dan het is hoor. Er is niet echt een situatie voorgekomen waarbij ik terecht bang moest zijn voor iets of iemand.

Verder is er nog groot nieuws en dat is dat Chantal een ticket heeft geboekt! We gaan samen vanaf Johannesburg een week of twee rondreizen en mooie plekjes bezoeken zoals het Kruger park waarvan je natuurlijk niet naar huis kan gaan zonder die te hebben gezien. Dat kun je thuis niet uitleggen toch?

Goed, dit is het even voor nu. De planning is om wat meer details te schrijven in kortere stukjes tekst. Zo hoop ik het interessant te houden voor jullie en weet ik ook nog wat ik allemaal gedaan heb in Afrika als ik over een tijdje nog eens mijn eigen blog lees!

Bedankt voor de berichtjes trouwens. Leuk om wat van jullie te horen en ik ben jullie zeker niet vergeten!

Ek gaan julle sien. Baaie Dankie!

Vincent

1. Ivanka:
    28 oktober 2010
    Hey hey,

Gelukkig heb je me gespaard voor wat betreft de zee-ziek-heid haha... Super dat Chantal die kant op komt...en Kruger...ik ben best een heel klein beetje jaloers...

Tjuuuuus
  2. Vincent:
    29 oktober 2010
    haha ja... Die eer laat ik aan jezelf ;-) Maar als mensen ergens specifiek om vragen, dan kan ik alleen maar zeggen dat het waar is.
  3. femke:
    30 oktober 2010
    ha, eindelijk weer wat nieuws!! :) Leuk om alles weer te lezen! Vind het prima en vol humor zoals je alles nu schrijft! Gewoon zo doorgaan!! Alles ziet er weer top uit, wat n leven!! Helemaal super dat Chantal kan komen!! Succes met werken weer!
    x fem
  4. Chris:
    31 oktober 2010
    Wat een verhaal weer; 't lijkt haast wel alsof je je niet verveelt! En dan heb ik het nog niet over de foto's, want die vormen een sluitend bewijs dat je mooie verhalen kloppen!
    Leuk trouwens dat skype; we hebben ervan genoten. Tot gauw maar weer.
    P.s. En ... kennen ze daar sint nicolaas al...?